Rahsia Tubuh Sihat Poket Sihat Dengan Susu Kolostrum

Salam sejahtera,

Kita semua ada ibu dan bapa. Semestinya kita ingin memberikan yang terbaik untuk mereka. Ibu bapa kita telah bersusah payah membesarkan kita sejak lahir. Hadiah terbesar untuk pengorbanan mereka ialah memastikan kesihatan mereka terjaga.

Kita mahukan ibu bapa kita melalui hari-hari tua yang ceria, bebas dari sebarang penyakit kritikal. Sedihkan, bila ingatkan balik. Dulu sewaktu kecil, masa bayi, mak ayah susah-susah cari duit belikan susu untuk anaknya. Tapi bila dah besar, anak nak belikan susu untuk mak ayah pun fikir banyak kali.

Melihat pada statistik penyakit seluruh dunia, ianya amatlah merisaukan. Ada beberapa faktor utama penyebab penyakit. Antaranya ialah pencemaran, amalan atau gaya hidup, tekanan, jangkitan kuman, kurang bersukan dan pola pemakanan. Malangnya, sebahagian penyebab penyakit ini adalah faktor luaran, yang di luar kawalan kita semua.

Statistik juga mendapati, dari kumpulan seratus orang, biasanya hanya 20 orang sahaja yang benar-benar sihat. Selebihnya adalah berpenyakit (20 orang) atau kurang sihat (60 orang). Kesimpulannya, memang ramai orang yang kurang sihat atau berpenyakit di kalangan kita. Tak kiralah diri sendiri, keluarga atau kawan-kawan termasuk juga orang tua kita.

Jadi apakah ikhtiar kita untuk memberikan sumber makanan atau minuman yang baik untuk memperbaiki tahap kesihatan? Antara minuman terbaik tak kira sama ada untuk warga tua atau muda adalah susu. Dalam Quran dan Hadis pun ada sebut pasal susu kan? Bayangkan insan kesayangan anda mendapat bekalan minuman yang lengkap dengan nutrisi dan vitamin terbaik pada harga yang berpatutan. Susu adalah salah satu makanan penting dalam diet seimbang piramid makanan. Sesungguhnya itulah yang cuba ditawarkan oleh Safe&Joy.

Susu kolostrum Safe&Joy atau C2Joy adalah minuman bernutrisi tinggi menggunakan formulasi terbaik untuk membantu tubuh anda menstimulasi kekuatan sistem imunisasi. Tidak seperti minuman susu yang lain, susu kolostrum Safe&Joy@C2Joy dihasilkan dari bahan-bahan asli dan tidak mengandungi gula putih.

Susu kolostrum Safe&Joy @ C2Joy adalah produk keluaran syarikat TDC Holdings Sdn Bhd. Syarikat yang berpangkalan di Kota Bharu ini diasaskan oleh Mr Alvin Hiew dan En. Hafiz Hiew. Sejak 2016, TDC Holdings telah pun memasarkan susu C2Joy di Malaysia.

Syarikat TDC Holdings mempunyai visi untuk mewujudkan kehidupan seharian yang lebih bahagia, lebih sihat dan lebih bebas untuk orang ramai. Misi syarikat pula ialah mengutamakan konsep jemaah, integriti, meningkatkan nilai peribadi, memperjuangkan pencapaian lebih baik di samping memangkin kebolehsanaan peribadi.

Berbekalkan 14 tahun pengalaman, TDC Holdings  merupakan syarikat yang kukuh dengan  visi yang jelas. Matlamat seterusnya nak jadi yang terbaik di Malaysia, Asia dan seluruh dunia. 

Susu Safe&Joy@C2Joy mengandungi Colostrum dan Calcium yang diperoleh dari New Zealand, ditambah baik di USA, lalu diproses dan dijual di Malaysia. Produk C2Joy kini juga dieksport ke Indonesia dan Brunei.

C2Joy susu yang hanya diproses dengan susu Kolostrum lembu (Bovine Colostrum) SEAWAL 6 JAM pertama untuk memastikan kualiti Kolostrum terbaik dan kandungan IMMUNOGLOBULIN (IgG) mencapai 2.25% pada setiap sachet. Kenapa perlu IgG capai 2.25%? Supaya kesan penyerapan Immunoglobulin adalah optimum bagi badan manusia

Setiap sachet susu C2JOY seberat 15 gram mengandungi:

Colostrum Powder – 2g
Milk Calcium Complex (Trucal D7) – 1g
Skim Milk Powder – 12g

4 Manfaat Susu C2JOY / Safe&Joy

Kelebihan susu C2Joy – berikut ialah 4 manfaat susu C2Joy:
1) Dapat menguatkan sistem imunisasi dan pertahanan tubuh (Immune Factors)
2) Dapat membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan (Growth Factors)
3) Dapat memberi nutrien tambahan seperti protein, tenaga dan vitamin (Nutrien Factors)
4) sumber kalsium TruCal D7 untuk penjagaan tulang dan gigi (Calcium Factors)

Kolostrum adalah cairan pra susu yang dihasilkan oleh lembu betina seawal 48 jam pertama sejak melahirkan anak. Kolostrum mengandungi pelbagai khasiat immunisasi tubuh (Immune Factors), manfaat pertumbuhan (Growth Factors) dan khasiat nutrien (Nutrient Factors) yang sangat diperlukan oleh manusia.

Kolostrum sangat penting bagi manusia dalam pembentukkan dan meningkatkan keberkesanan Sistem Antibodi dan memberikan Faktor Pertumbuhan (Growth Factors) yang optimum kepada manusia khususnya bayi.

Mengikut kajian saintifik, berbanding dengan susu kolostrum daripada binatang lain, susu Kolostrum Lembu merupakan kolostrum yang PALING MIRIP dengan komposisi susu ibu manusia malah mempunyai faktor immunisasi yang empat kali ganda lebih tinggi berbanding kolostrum manusia.

Bagaimana Kolostrum menyumbang pada manfaat kesihatan?
Kolostrum ada 28 faktor kesihatan yang terdiri dari 12 khasiat immunisasi tubuh (Immune Factors), 6 faktor pertumbuhan (Growth Factors) dan 10 khasiat nutrien (Nutrient Factors).

Faktor Imunisasi

1.Antibodi khusus

Kolostrum menstimulasi sistum imunisasi kita (lebih kurang 20 jenis antibodi khusus) untuk melawan virus, bakteria, yis & kulat seperti E.Coli, Salmonella, Rotavirus, Candida, Streptococcus, Styphylococcus, Cryptosporidium, H.Pylori dan lain-lain. Antibodi penting untuk melawan penyakit bawaan virus seperti coronavirus sekarang.

2. Immunoglobulin

Immunoglobulin ada 5 jenis iaitu IgA, IgD, IgE, IgG & IgM. Kandungan IgG perlu melebihi 2% setiap sajian (1 sachet susu C2Joy ada 2.25%) untuk kesan penyerapan optimum bagi badan manusia. Penyerapan nutrien yang seimbang penting untuk mencegah jangkitan kuman, bakteria dan alergi di kalangan warga tua dan muda.

3.Proline Rich Polypeptide (PRP)

Membantu menstabilkan sistem antibodi dan mengatur aktiviti sistem imun tubuh.

4.Lactoferrin

Merupakan protein yang berperanan sebagai antivirus, antibakteria dan antiradang yang kuat.

5.Cytokines

Mengawal dan meransang tempoh masa dan kekerapan tindakan sistem imunisasi

6.Lymphokines

Pemangkin kepada tindak balas sistem antibodi manusia.

7.OligoPolysaccharides

Mengikat bakteria terjangkit dan mengelakkan kemasukannya ke dalam membran mukosa (Kulit dalaman organ).

8.Glycoprotiens & Trypsin Inhibitors

Melindungi Immunoglobulin di dalam ruangan terlalu berasid dalam sistem usus.

9.Lysozyme

Menghancurkan virus dan bakteria; sesuai digunakan dalam makanan bayi.

10.Leucocytes

Memperlambatkan jangkitan dan pembiakan virus. Ia membantu ibu dan ayah kita menjalani hidup yang sihat.

11. Lactoperoxidase-Thiocyanate

Mengoksidakan dan menghancurkan bakteria dan sel-sel negatif. Warga emas berpotensi kekal awet muda.

12.Lactalbumin.

Aktif melawan pelbagai bentuk barah (kanser) dan virus, meningkatkan tahap serotonin serta mengurangkan paras cartisol (emosi yang stabil menjadikan kita sekeluarga lebih ceria).

Faktor Pertumbuhan​

1.Platelet Derived Growth Factors (PDGF)

Membantu dalam perkembangan sel neuron, juga proses regenerasi sel.

2.Transforming Growth Factors (TGF)

Pembinaan sum-sum tulang serta membaiki kerosakan sel tisu dan penyembuhan tulang.

3.Epithelial Growth Factor (EGF)

EGF membantu menyihat dan menganjalkan kulit juga membaiki tisu-tisu.

4.Insulin Like Growth Factor (ILGF)

Mengawal pemprosesan lemak, protien dan gula dalam badan, Dapat membantu penghidap diabetis.

5.Growth Hormone (GH)

Memperlambat proses penuaan. Membantu dalam pertumbuhan badan manusia. Hormon ini juga berfungsi untuk memastikan anak-anak tumbuh dan berkembang secara normal sesuai usianya. 

6.Fibroblast Growth Factor (FGF)

Membaiki, membentuk dan memastikan pertumbuhan tisu badan. FGF membantu menjaga kesihatan otak orang dewasa dan warga emas.

Faktor Nutrien

1.Vitamin A

Berfungsi membantu kesihatan mata (khususnya warga emas) dan pertumbuhan kanak-kanak

2.Protein

Pertumbuhan dan menguatkan serta memperbaiki sel-sel tisu dan otot badan.

3.Potassium (Kalium)

Mengawal kestabilan tekanan darah serta sistem saraf, sesuai untuk kurangkan stress.

4.Carbohydrate (Karbohidrat)

Membekalkan tenaga harian untuk badan, membantu kita kekal cergas.

5.Phosphorus

Membentuk struktur tulang dan gigi. Semakin bertambah usia, penting untuk kita terus menjaga kesihatan tulang dan gigi.

6.Vitamin B12

Mengekalkan kesihatan darah dan sel-sel saraf, sesuai untuk ibu-ibu mengandung.

7. Riboflavin (Vitamin B2)

Membantu memberikan tenaga dan memastikan sel-sel badan berfungsi dengan normal.

8.Calcium (Kalsium)

Menguatkan tulang dan gigi serta mengawal kestabilan tekanan darah dan kekuatan otot.

9.Magnesium

Membantu menyalurkan tenaga ke seluruh bahagian badan dan tulang.

10.Zink

Mempercepatkan penyembuhan luka serta perkembangan sel-sel otak.

Bagaimana pula Kalsium menyumbang kepada manfaat kesihatan?

Trucal D7® yang terdapat dalam susu C2Joy adalah formula khas yang dipaten oleh Glanbia Nutritionals. Ianya adalah EKSTRAK KALSIUM yang terbaik dari New Zealand yang kaya dengan Vitamin A, B, C, D, E, K serta makro-mineral (Ca, Mg, K, P) dan juga mikro-mineral (Cu, Zn, Fe) yang merupakan asas keperluan kelangsungan hidup manusia.

Faktor Kalsium

  • Trucal D7® diambil dari sumber mineral susu asli yang mudah diserap badan. Trucal D7® bukan kalsium dari tulang atau cengkerang.
  • Terbukti lebih berkesan tingkatkan kekuatan dan kepadatan tulang berbanding susu kalsium premium lain.
  • Mengelakkan kerapuhan tulang dan membantu pembentukan semula tulang patah lebih laju dan berkesan dalam masa 6 minggu.
  • Membantu keseimbangan optimum antara sumber kalsium dan mineral penting lain untuk kesihatan dan kekuatan tulang.

Perbandingan keperluan harian mineral tulang manusia yg normal dengan komposisi Trucal D7® dalam satu sachet susu C2Joy 15gram.

Komposisi Trucal D7® adalah 99.9% hampir mirip dengan komposisi tulang manusia.

S.U.S.U.

Sesuai Untuk Semua Usia

S.U.S.U. membawa maksud Sesuai Untuk Semua Usia.

Kebaikan susu kolostrum C2Joy meliputi seluruh pelusuk dunia/ manusia. Tak kira di negara mana, agama apa, bangsa apa, usia muda lebih-lebih lagi warga emas, keadaan apa, majoriti orang memang sesuai minum susu C2Joy!

Sebagai kesimpulan, berikut adalah antara khasiat pengambilan susu C2Joy secara berterusan.

Menentang Selsema dan Alahan 
Bagi mereka yang kerap mengambil kolostrum, didapati antibodi badan mereka adalah lebih kuat melawan kuman dan virus. Badan mereka akan mempunyai komposisi anti-kuman dan anti-toksik, amat berkesan untuk meneutralisasi racun atau toksik yang dikeluarkan oleh kurnan atau virus yang menjangkiti pada dinding sistem pemafasan. Sistem imun yang kuat amat penting pada tubuh kita di zaman serangan wabak Covid19.

Menghalang Tulang Rapuh 
Osteoclasts merupakan sel yang mengakibatkan tulang rapuh di kalangan warga emas. Osteoblasts pula sebaliknya secara langsung membantu penghasilan tulang kuat, menghasilkan IgF. Semakin kurang osteoblasts maka semakin tambahnya jumlah osteoclasts, yang dinamakan osteoporosis atau tulang rapuh.

Keseimbangan Kandungan Gula 
Seperti yang dinyatakan dalam Journal Diabetis, kolostrum dapat membantu menukarkan glukosa kepada darah daging manusia. Ini justeru merendahkan kandungan gula dalam diabetis secara langsung. Tahap Nitrogen menjadi seimbang membantu mengurangkan berat badan, membantu pesakit diabetis mengawal berat badan seimbang.

Menentang Kuman Bakteria Yang Menjangkiti Melalui Makanan dan Air Minuman 
Kajian menunjukkan Immunoglobulin dalam kolostrum dapat mencegah dan mengubati penyakit. Komposisi dalam kolostrum seperti laktoferrins dapat membunuh kuman E-Coli. lgF yang terkandung dalam kolostrum dapat melindungi usus daripada jangkitan kuman bakteria dan meneutralkan racun toksin. Kajian juga menunjukkan respon tindak balas kolostrum terhadap kuman dan penyakit cirit-birit.

Mengurangkan Kesakitan Sakit Otot dan Keadaan Sistem Imunisasi Automatik 
Kolostrum susu lembu mengandungi sejenis protein yang kaya dengan PRE dapat menenangkan sistem imunisasi yang terlampau aktif, dan meransangkan sistem imunisasi yang kurang aktif. Dengan erti kata lain. lanya dapat membantu mengawal sistem imunisasi badan, dan menghalang serta membunuh kuman yang menyerang pada badan manusia.

Mengurangkan Berat dan Lemak Badan 
Kolostrum membantu penyerapan glukosa pada otot. menguatkan otot-otot badan dan tenaga. Ini justeru membakar lernak badan, mengurangkan lemak badan. Menurut kajian kertas daripada Persidangan Sains dan Perubatan yang diadakan di Australia pada 1998, ahli-ahli sukan yang mengambil kolostrum dapat menunjukkan pretasi yang lebih baik, dan dapat memulihkan tenaga mereka dalam masa yang lebih singkat selepas setiap latihan.

Kurus dan stabil hormon 
Faktor pertumbuhan dalam susu C2Joy berfungsi untuk membantu membakar lemak dan menjadikannya sebagai bahan api selain sebagai pembina tisu otot. Untuk menurunkan berat badan, anda hanya perlu membakar lemak, dan memisahkan bahagian otot. Adalah penting untuk mengekalkan tisu otot semasa diet, di mana sokongan tisu otot memainkan peranan dalam meningkatkan metabolisme badan. 

Cara Minum Susu C2Joy

  1. Satu sachet susu Safe&Joy @ C2Joy dituang ke dalam cawan yang berisi 150ml air suam. Elakkan guna air panas (menghilangkan khasiat susu).
  2. Kacau dengan sudu plastik. Elak guna sudu besi (menghilangkan khasiat susu). Boleh guna shaker dan air sejuk.

  3. Jangan minum sekali dengan kopi atau teh serentak. Jarakkan 45 minit/ sejam kalau nak minum.
  4. Perlu banyak minum air kosong (8 gelas sehari) untuk kesan yang optima.
  5. Dewasa minum 1-2 sachet per hari. Kanak-kanak usia 3-8 tahun separuh sachet.
  6. Minum selama 6 hari, rehat sehari.

Apa Kata Doktor Tentang Kolostrum?

Colostrum has a therapeutic role to play in AIDS, cancer, heart disease, diabetes, autoimmune diseases, allergies, herpes, bacterial, viral and parasitic infections, gingivitis, colds, the flu and much more. Colostrum has antioxidant properties, is anti-inflammatory and is a source of many vitamins, minerals, enzymes and amino acids.
DR. BERNARD JENSEN

Colostrum may well be the best practical protection available against auto immune disease, cancer, and other incurable conditions.
It is completely natural, free of side effects, and an excellent alternative to hundreds of drugs…definitely worth your consideration.
DR. ZOLTAN P. RONA

i see people in my practice every day whose immune systems are broken down due to physical, chemical and emotional stresses. Colostrum has been very beneficial in enhancing the immune system so that the body can heal itself, which is what it was designed to do.
DR. DAMOND A. GREENE

Kalau ada lagi orang kata Kolostrum itu produk sampah, boleh baca buku-buku tulisan doktor di atas. Boleh Google jugak ribuan artikel hasil kajian tentang kolostrum. 

Sebenarnya susu adalah ciptaan Allah, bukan produk buatan manusia. Jom kembali kepada Fitrah.

Sijil & Pengiktirafan

TDC Holdings Sdn Bhd telah mendapat pensijilan dan pengiktirafan Skim Pensijilan Makanan Selamat Tanggungjawab Industri (MeSTI) oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Good Manufacturing Practice (GMP), Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), malah pengiktirafan ISO 22000 Food Safety Management System. Susu Kolostrum C2Joy juga terbukti Halalan Toyyiban, di mana Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah memberikan pensijilan Halal.

Susu Kolostrum Safe&Joy @ C2Joy bukan sahaja diiktiraf dengan pensijilan dan terbukti Halalan Toyyiban, tetapi juga telah dipatenkan secara spesifik, di mana TruCal D7 dipatenkan oleh Glanbia Nutritionals dan jenama C2Joy juga telah dipatenkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO). Ini bertujuan melindungi C2Joy daripada sebarang produk tiruan dan pencerobohan hak intelek.

Terkini, TDC Holdings Sdn Bhd telah mendapat pengiktirafan Sijil Pematuhan Syariah daripada Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA). Kesemua pengiktirafan dan pensijilan ini mengesahkan C2Joy mempunyai kualiti bertaraf antarabangsa dan memenuhi segala piawaian tertinggi dalam industri makanan dan minuman dunia.

100% Original.
100% Colostrum.
100% Calcium Sihat.
Tiada bahan kimia.
Tiada dadah.
Tiada bahan terlarang.

Pengalaman Pengguna Safe&Joy @ C2Joy

Penafian: Safe&Joy @ C2Joy menstimulasi kekuatan sistem imunisasi badan. Yang melawan dan merawat adalah sistem imunisasi badan yang diciptakan Allah, bukan C2Joy.

TDC Bonus & Reward

So, kita dah ada produk yang bagus – kombinasi kolostrum dan kalsium terbaik di dunia.
Sekarang kita cuba fahamkan pulak bahagian bisnesnya.
Jika anda tak berminat bahagian bisnesnya tidak mengapa, anda boleh juga jadi ahli untuk dapat harga lebih murah.
Apa-apa pun harap anda baca sampai habis, check it out dulu. Dah baca boleh buat keputusan sendiri, tiada paksaan.

JOM Buat Duit Dengan Safe&Joy @ C2JOY. TDC Holdings dah sediakan platform untuk kita semua. Jom kita belajar cara membuat passive income!

7 sebab kenapa kita perlu sertai bisnes C2Joy:

✔ Modal SEKALI seumur hidup

TIADA maintain/paksaan beli

✔ Bonus dibayar HARI-HARI

✔ Repeat order sangat TINGGI

✔ Pelbagai REWARD disediakan

✔ Bisnes boleh DIWARISI

KHAIRAT kematian

1 Kotak C2Joy mempunyai 25 sachet.
Harga C2Joy / Safe&Joy untuk Jualan Runcit: RM120.
Harga 1 sachet: RM120 / 25 sachet = RM4.80

Harga pasaran adalah TETAP, tidak boleh dijual lebih tinggi atau lebih rendah.

Pilihan Pakej TDC

Untuk yang berminat menjadi ahli, ada tiga pilihan pakej untuk anda.

Pakej SILVER: RM330.
Anda akan dapat 3 kotak C2Joy dan akan didaftarkan sebagai ahli.
Harga 1 sachet: RM330 / 3 kotak / 25 sachet = RM4.40
Potensi Income RM300 Sehari jika anda sama-sama promosi C2Joy.
Support group disediakan untuk bantu anda menggerakkan bisnes anda.

Pakej GOLD: RM1000.
Anda akan dapat 12 kotak C2Joy dan akan didaftarkan sebagai ahli.
Harga 1 sachet: RM1000 / 12 kotak / 25 sachet = RM3.33
Potensi Income RM1000 Sehari jika anda sama-sama promosi C2Joy.
Support group disediakan untuk bantu anda menggerakkan bisnes anda.

Pakej PLATINUM: RM2300.
Anda akan dapat 30 kotak C2Joy dan akan didaftarkan sebagai ahli.
Harga 1 sachet: RM2300 / 30 kotak / 25 sachet = RM3.06
Potensi Income RM5000 Sehari jika anda sama-sama promosi C2Joy.
Support group disediakan untuk bantu anda menggerakkan bisnes anda.

Nota:
Yuran keahlian RM50 termasuk dalam semua pakej (Silver, Gold dan Platinum).
Penghantaran PERCUMA seluruh Malaysia untuk kesemua pakej.
Keahlian adalah untuk seumur hidup.
Boleh UPGRADE Tanpa Had Masa.

Nota Tambahan:
Harga 1 sachet Pakej Platinum (RM3.06) vs Pakej Silver (RM4.40)
Kesimpulannya, harga 1 sachet pakej Platinum lagi murah dari pakej Silver!

10 Bonus Hebat TDC

1. Bonus Runcit

2. Bonus Performance (Sponsor)

3. Bonus Pass-Up

4. Bonus Team (Pairing)

5. Bonus Repeat Order

6. Bonus Auto-Redemption

7. Bonus Upgrade

8. Bonus Leader Ranking

9. Bonus Reward Points

10. Bonus Master Dealer

1. Bonus Runcit

Harga tetap pasaran: RM120 sekotak.

Jika anda join pakej Silver, anda dapat untung runcit RM10 sekotak.

Berbanding pakej Platinum, untung runcit anda ialah RM43.34 sekotak.

Kesimpulannya, untung runcit Platinum dealer lebih tinggi.

Harga pasaran adalah TETAP, tidak boleh dijual lebih tinggi atau lebih rendah.

2. Bonus Performance (Sponsor)

Apabila anda menaja dan daftarkan rakan niaga baru sebagai ahli, syarikat akan bayar bonus mengikut pakej yang mereka sertai.
Tapi bonus yang anda dapat juga bergantung pada pakej yang anda join sama ada Silver, Gold atau Platinum.

Sebagai contoh, jika anda Platinum, dan anda taja Silver, syarikat akan bayar RM49.50.
Jika anda Platinum, dan anda taja Platinum, syarikat akan bayar RM322.50.
Tapi jika anda Silver berjaya menaja ahli Platinum, anda cuma dibayar RM172.00 (pakej lebih rendah menaja pakej tinggi).

Nampak tak? Kerja, masa, tenaga, usaha yang sama dihabiskan tapi jika anda ambil pakej Platinum, bonus anda lebih besar.

3. Bonus Pass-Up

Setiap pendaftaran ahli baru pakej Platinum, syarikat sudah tetapkan akan bayar RM322.50.
Jadi jika anda join pakej Silver, kemudian menaja ahli baru pakej Platinum, anda dapat RM172.
Bakinya RM150.50 akan naik ke atas dapat kepada upline terdekat anda yang join pakej Platinum.

Sekali lagi, jika anda ambil pakej Platinum, anda berpeluang dapat bonus pass up jika downline anda menaja pakej yang lebih tinggi.

4. Bonus Team (Pairing)

Contoh passive income dalam C2Joy ialah Bonus Team (Pairing). Setiap tajaan pakej Silver, anda akan diberi 1 point, Gold 2 point dan Platinum 4 point.

Anda hanya boleh meletakkan 2 ahli sahaja di sebelah kiri dan kanan anda di level pertama.
Daripada 2 “kaki” ini akan berkembang kepada 2 kumpulan iaitu Team A dan Team B.
Anda boleh terus mendaftar ahli baru ke level seterusnya di bawah (Placement).
Ini juga dapat membantu kumpulan anda tanpa anda hilang Bonus Performance.

Setiap 1 Pairing, anda akan dibayar RM30.

Kalau anda nak tau, bonus team (pairing) inilah yang boleh menyebabkan kita jadi kaya.
Hayati betul-betul duplikasi 2 yang ditunjukkan di atas. Tak faham, sila tanya orang yang share website ini dengan anda.
Inilah bonus yang paling penting dari kesemua jenis bonus! Dengan bonus pairing, kita sebenarnya ada cara mendapatkan passive income.

Had maksimum income sehari untuk ahli Silver adalah RM300 (RM9,000 sebulan).
Had maksimum income sehari untuk ahli Platinum adalah RM5,000 (RM150,000 sebulan).

Nota:
1)Pairing sampai INFINITI.
2)Flushing kaki kecil saja.
3)Placement tanpa hilang bonus performance.

Apa itu Unlocking System?

Ahli WAJIB MEMBANGUNKAN minima DUA (2) dealer di satu team terlebih dahulu sebelum membangunkan team yg baru.

Seperti dalam contoh rajah di sebelah, selepas pendaftaran ahli A1, anda harus membantu A1 mendaftarkan A2 terlebih dahulu sebelum anda membangunkan Team seterusnya iaitu B1.

Ini bertujuan memastikan anda membantu Team Dealer anda.

5. Bonus Repeat Order

Bila rangkaian kita buat Repeat Order, mereka akan membawa 0.5 point, so SEMUA BARISAN upline akan dapat bonus pairing RM15 jika dah ada pending yang menanti di sebelah kaki, dan DIRECT upline dapat bonus performance RM30!

Ini yang Best! Kita akan dapat income pasif banyak kali dari downlines yang sama bila mereka buat repeat order!

6. Bonus Auto-Redemption

Bonus untuk setiap ahli akan dibayar 80% secara tunai oleh TDC Holdings Sdn Bhd. Selebihnya sebanyak 20% akan dicarumkan ke Auto-Redemption wallet (ARW). Apabila ARW cukup RM290 secara terkumpul pada akhir bulan, anda akan dapat 4 kotak C2Joy.
Leader serta rangkaian niaga pula akan dapat bonus Auto-Redemption.
Baki di ARW juga boleh digunakan untuk Special Product Purchase.

7. Bonus Upgrade

 

Apabila ahli UPGRADE ke pakej Gold atau Platinum, anda sebagai penaja dapat Bonus Performance KALI KEDUA!
Ini satu lagi kelebihan jika anda ambil pakej Platinum. Bila downline Silver anda upgrade ke pakej Platinum, anda dapat lagi bonus performance kali ke-2 berjumlah RM322.50!

8. Bonus Leader Ranking

Pemberian Point dan CV adalah seperti berikut:

Ahli yang join pakej Platinum, dapat 4 Point dan 2,150 CV.
Jika join pakej Silver, dapat 1 Point, 330 CV.
Repeat Order, dapat 0.5 Point, 200 CV.
Auto Redemption, dapat 0.5 Point, 200 CV.
Upgrade pakej Silver ke Platinum, dapat 4 Point dan 2,150 CV.

Pangkat pertama yang boleh dicapai ahli baru ialah Platinum Director.
Ada 2 syarat utama untuk capai pangkat Platinum Director:
1). Cukupkan CV 10,000
2). Cukupkan Points left/right 100/100.

Pangkat seterusnya Ruby Director, Diamond Director dan Diamond Ambassador.

9. Bonus Reward Points

Cara dapat Reward Point (RP).

1 RP = 200 CV (direct sponsor) + 30 Points Pairing (group).

Reward dalam kategori ini ada pelbagai jenis dan berubah setiap tahun. Anda boleh pilih dan boleh dapat lebih dari 1 kuantiti reward, dengan syarat ada cukup Reward Point (RP)!  Best!

Contoh, jika anda ada 350 Reward Point (RP), anda boleh tebus 10 Pakej Go Umrah 2021!
Nampak tak? 1 orang boleh dapat kuantiti hadiah yang banyak tidak seperti syarikat lain dapat 1 saja walaupun sales anda berlipat kali ganda dari kelayakan.

10. Bonus Master Dealer

Bonus ini untuk Dealer yang berpangkat Master Dealer (MD).
Untuk jadi Master Dealer, anda hendaklah berpangkat Platinum Director dulu dan memenuhi syarat lain.
Dalam erti kata lain, fokus jadi Platinum Director (PD) dulu.

Rahsia Income Banyak

Macamana nak maksimakan income / dapat banyak income? Ada tak cara buat pasif income?

Pertama:

Buka beberapa akaun. Berapa akaun nak buka? Macamana nak susun? Rahsia pasif income berganda-ganda akan dibongkarkan dalam Training Onboarding / New Distributor Training untuk yang jadi ahli nanti.

Nak buka banyak akaun ada syaratnya iaitu MAMPU:

1.Mampu dari segi modal; tak perlu sampai berhutang.

2.Mampu habiskan stok dalam jangkamasa singkat. Tak nak berlaku overloading.

Kedua:

Taja ramai ahli Direct Sponsor (lebih 60 orang). Ini untuk memastikan rangkaian kita kekal berkembang secara sihat.

Ketiga:

Servis group dengan tujuan Duplikasi dapat berlaku dengan cepat. Network marketing adalah bisnes duplikasi. Kita perlu tunjukkan cara menjalankan bisnes ini dengan mudah agar rakan niaga (downlines) kita boleh buat dan tiru saja. Semua ini akan diajar dalam training yang dianjurkan oleh syarikat dan leader kumpulan yang kita sertai.

Semua Bonus DiBayar Harian

Bonus dibayar hari-hari. Bonus akan dikreditkan terus ke akaun bank jika jumlahnya melebihi RM50.
80% akan dibayar ke akaun bank. 20% akan masuk ke Auto Redemption Wallet.

2,280+ Pengedar menikmati Bonus Harian melebihi setengah juta ringgit hari ini hanya dengan jual #SusuCapItik sahaja. #fenomenaC2Joy
HafizHiew
28-Jun-2020

Contoh Bonus Harian & Bulanan

contoh-income-bonus-1
contoh-income-bonus-2
contoh-income-bonus-3

Contoh bonus harian dan bulanan. Contoh passive income juga boleh dirujuk dari mereka yang perkenalkan bisnes ini pada anda.

Aktiviti TDC Holdings dan Kumpulan BisnesJaya Academy

Aktiviti-tdc-holdings
Trainig-Bisnesjaya-Academy

BisnesJaya Academy ditubuhkan Dato Jahlilawati Abu Bakar untuk membantu para usahawan terutamanya yang menjalankan bisnes C2Joy. Ada pelbagai training dianjurkan setiap bulan merangkumi pelbagai modul termasuk product training dan marketing plan. Harga setiap training adalah berpatutan dan dikendalikan oleh trainer yang berpengalaman (termasuk Dato Jah sendiri, pakar network marketing & triple multi jutawan).

Preview secara PERCUMA juga diadakan setiap minggu untuk mereka yang berminat mengetahui penerangan lengkap tawaran produk dan marketing plan C2Joy.

TDC Care For Your Family

khairat-kematian-tdc-care

Antara kelebihan bisnes network marketing ialah pangkat dan income yang boleh diwarisi. Di TDC Holdings, bisnes dan pangkat boleh diwariskan sekiranya berlaku sesuatu yang tak diingini pada kita. Khairat kematian juga disediakan mengikut pakej keahlian masing-masing.

Selling From The Heart

Selling-from-the-heart

Kami mengalu-alukan kehadiran anda dalam keluarga besar TDC Holdings Sdn Bhd. Kita dah ada produk TERBAIK, pada harga TERBAIK, plan bonus TERBAIK, Repeat Order TERBAIK, pendapatan jangka panjang TERBAIK, Training TERBAIK, Ganjaran TERBAIK dan Team TERBAIK (BisnesJaya – Dato Jahlilawati Abu Bakar).

7 Dalil Kenapa Platinum

1) Harga 1 sachet susu C2Joy jadi lebih murah hanya RM3.06 (Platinum) saja berbanding pakej Silver RM4.40
2) Bila dapat harga murah, minum sendiri pun murah, jual dapat untung runcit lebih tinggi berbanding ahli pakej Silver.
3) Bonus sponsor lebih tinggi (RM322.50) bila dapat sponsor dealer Platinum di bawah anda berbanding RM172 jika anda ambil Silver.
4)  Syarikat tetap keluarkan bonus RM322.50, anda cuma layak RM172 saja (pakej Silver). Balance RM150.50 terpaksa beri pada upline anda yang Platinum, sedangkan anda yang buat kerja sponsoring tu.
5) Had pairing sehari 167 pair (Platinum) berbanding Silver hanya 10 pair.
6) Supaya anda ada stok di tangan. Boleh jual terus kepada prospek atau dulukan kepada downline.
7) Anda ambil Silver macamana nak yakinkan prospek anda ambil Platinum..? Nampakkan pada prospek anda kelebihan ambil pakej Platinum seperti di atas, nampakkan bahawasanya orang yang ambil pakej Silver tu tak cerdik, jangan paksa tapi nampakkan!

Tunggu apa lagi?

Tuan-tuan dan puan-puan. Inilah rahsia sihat tubuh badan dan poket anda semua. Misi kita cuma nak tukar susu yang orang ramai minum. Itu saja. Simple! Mudah. Ianya pastilah bermula dengan diri kita dulu. Setelah kita minum, kerja kita hanyalah berkongsi kebaikan susu kolostrum C2Joy ini kepada saudara mara dan rakan-rakan kita di luar sana. Tak perlu cari orang pun. Di samping menguatkan sistem imunisasi badan, kita dapat menjana pasif income bila ahli keluarga dan kawan-kawan kita pun minum susu C2Joy. Sampai bila orang akan minum susu? Sampai bila-bila. Selagi ada orang berkahwin dan berkeluarga, permintaan terhadap susu tetap ada. Pesakit di hospital yang berada di ICU pun masih boleh minum susu yang disalurkan melalui tiub. Syukur...kita dipertemukan dengan susu kolostrum terbaik untuk kesihatan tubuh badan, ada peluang buat duit dengan cara mudah. Tunggu apa lagi? Jom rebut peluang ini!

Klik 'Buy Now' untuk join atau beli

PERCUMA Keahlian seumur hidup

Selepas pembayaran, anda akan dihubungi untuk pendaftaran keahlian

PERCUMA Keahlian seumur hidup

Selepas pembayaran, anda akan dihubungi untuk pendaftaran keahlian

Saya tak berminat jadi ahli, tapi saya mahu beli 1 kotak susu C2Joy

+ Kos penghantaran RM10

Kepada yang ingin membuat bayaran melalui Bank Transfer:

1. Buat bayaran kepada nombor akaun bank di bawah.

Akaun No. Maybank
114208935155
Rohaizan Khamis

2. Whatsapp Nama, No. HP & Alamat untuk urusan penghantaran kepada https://wa.me/60123225430?text=mydetails

Sebarang pertanyaan, klik :

Ikhlas membantu:
Rohaizan Khamis
Puchong, Selangor.